İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin bitirme tezlerini sunduğu lisans öğrenci sempozyumunun dokuzuncusu, 20 Mayıs 2026 tarihinde Elmalıkent Yerleşkesinde gerçekleşti.
Program, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sami Turan Erel’in selamlama konuşması ile başladı. Bitirme tezlerinin sunumu ile devam eden sempozyum, danışman hocaların öğrencilere katılım belgelerini takdim etmesi ile son buldu.
Temel İslam Bilimleri alanındaki bitirme tezlerinin sunulduğu ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Behnan Bozdoğan’ın başkanlığını yaptığı ilk oturumda, Yusuf Mustafayev “Allâme İbnü'l Mutahhar el-Hillî ve Mut'a Nikahı Bölümü Özelinde Muhtelifu'ş-Şia Adlı Eseri”; Feyza Şimşir “Kelamcılar ile İslam Filozoflarının Kötülük Problemine Yaklaşımları” ve Hatice Betül Koçak “Beşinci Asır Mağrib Tecvid Literatürü: Mekkî b. Ebû Talib ve Ebû Amr ed-Dânî'nin Metodolojik Yaklaşımlarının Mukayesesi” başlıklı tezlerini sundular.
Felsefe ve Din Bilimleri alanındaki bitirme tezlerinin sunulduğu ve Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Pehlivan Ağırakça’nın oturum başkanlığını yaptığı ikinci oturumda, Esad Kumcu “Ada (Ostrov) Filmindeki Ortodoks Hıristiyan Unsurlar”; Sümame Balcı “İlimlerin Ayrışma Yönü: Cihet-i Vahdet Kavramına Dair Bir İnceleme” ve Rabia Ayhan “Üzüntünün Giderilmesinde Bilişsel ve Kabul Temelli Yaklaşımlar: Kindî'den Günümüze Bir Değerlendirme” başlıklı tezlerini sundular.
Tezlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.





