İlahiyat Fakültemiz ve İslâmi İlimler Araştırma Vakfı'nın Ortaklaşa Düzenlediği Çalıştay Bildiri Kitabı Yayımlandı

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İslâmi İlimler Araştırma Vakfı’nın üniversitemizde 14-15 Aralık 2019 tarihlerinde ortaklaşa düzenlemiş olduğu, “Bağdat İlim Havzasında İslâm Düşüncesinin Öncü Şahsiyetleri” konulu ilmî ihtisas çalıştay bildiri kitabı Ensar yayınlarından çıktı.
Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan ve iki gün süren çalıştayda “Abbâsî Tarihinden Günümüze Entelektüel Bir Yapılanma Örneği: Bağdat; İmam Eş’arî’nin Hayatı, Eserleri ve Kelâmî Görüşleri; Bağdat İlim Havzasında İslâm Felsefesinin Öncü Şahsiyetlerinden Ebû İshak el-Kindî ve İbn Sînâ; Tasavvufun Öncü Şahsiyetlerinden Cüneyd el-Bağdadî” ana başlıklı yedi tebliğ sunulup müzakere edilmiş ve toplantı metinleri bir araya getirilerek Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Çelebi koodinatörlüğünde ve editörlüğünde bu eser oluşturulmuştur.

Görüntülenme: 2184 Yayınlanma Tarihi: 22 Ocak 2021