Neden İstanbul 29 Mayıs İlahiyat Fakültesi?

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi
İlahiyat Fakültesi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, 2011-2012 akademik yılında Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi adıyla, öğrenim dili kısmen (en az %30) Arapça olan İslam ve Din Bilimleri Programına öğrenci alarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Fakültemiz lisans programları, İslam bilimlerinin kaynaklarını, tarihini ve meselelerini bilen; farklı disiplinlerin bilgi birikiminden istifade edebilen; geçmişi ve bugünü ilmî olarak tahlil edip sağlıklı biçimde anlayan; bilimsel çalışmaların, mesleğin ve hayatın gerektirdiği donanıma sahip mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. 2011-2012 akademik yılından itibaren taban puanı başarı sıralamasında giderek yükselen bir başarı grafiğini yakalayan fakültemize 2019-2020 yılında da kıymetli adaylarımızı bekliyoruz.

Güçlü ve Uluslararası Akademik Kadro

İstanbul 29 Mayıs İlahiyat Fakültesi, hedef kitlesi ve programları (İlahiyat Programı ve Uluslararası İlahiyat Programı) itibariyle uluslararası bir fakülte niteliği taşır.

Öğrencilerimiz, ülke içinden ve Arap dünyasından seçkin öğretim elemanlarının oluşturduğu güçlü bir akademik kadro eşliğinde, İslami ilimler birikimini derinlikli bir bakış açısıyla ve kendi kaynaklarından öğrenme fırsatı bulurlar.

Akademik kadromuzu görmek için tıklayınız.

Arapça Öğretiminde İddialı ve Öncü Program

Fakültemizin lisans programlarına (İlahiyat Programı ve Uluslararası İlahiyat Programı) yerleştirilen öğrenciler, fakültedeki ilk senelerinde Arap dünyasının ve ülkemizin seçkin öğretim elemanlarının ders verdiği Arapça Hazırlık Sınıfı’nda eğitim görürler.

Öğrencilerimiz, Arapça Hazırlık Sınıfı’nda gerçekleştirilen yoğun bir programın ardından Arapça'da rahatlıkla okuma, yazma ve konuşma becerisi elde ederler.

Arapça’yı Ürdün’de Geliştirme Fırsatı

Arapça Hazırlık Sınıfı’nın 6. kurunu başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, kendileri için tasarlanan yaz okulu programı dahilinde, 2-3 aylık süreyle Ürdün üniversitelerinde ders görme imkanı elde ederler. Öğrencilerimiz burada lisans düzeyindeki ders ve seminerlerin yanında çeşitli ilmî ve kültürel etkinliklere katılarak, Arapça konuşulan bir İslam ülkesinde dil becerilerini geliştirir ve ilmî-kültürel birikim kazanırlar.

Temel İslam Bilimleri Derslerinde Arapça Eğitim Öğretim İmkanı

Fakültemiz lisans programlarında müfredatın %50’ye yakını, çoğu Arap asıllı öğretim elemanlarımız tarafından Arapça olarak işlenir.

Arapça’nın Yanında İngilizce Öğrenme İmkanı

İlahiyat Fakültesi, yoğun bir Arapça hazırlık eğitiminin yanı sıra lisans döneminde isteğe bağlı olarak İngilizce öğrenimine yönelik özel programlar uygulamaktadır. Ayrıca üniversitemiz bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezi’nde bu yönde ilave imkânlar sunulmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

29 Mayıs Kütüphanesi

2018-2019 akademik yılında kütüphanemizin 90.000’i aşkın kitap ve dergi yanında çok sayıda elektronik kaynak ile eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma-geliştirme faaliyetlerini desteklemek için üst düzeyde hizmet vermeye devam etmesi hedeflenmiş, Elmalıkent yerleşkemizde 1.000 m²’yi aşan kapalı bir alan, açık raf sistemiyle hizmet sunmak üzere geçici kütüphane olarak düzenlenmiştir.

Ümraniye Elmalıkent yerleşkemizdeki asıl kütüphanemiz üç katta 10.000 m²’yi aşan kapalı alana sahiptir. 1.000.000 kitap kapasitesi bulunan bu kütüphane, sesli sessiz çalışma bölümleri, seminer odaları vb. mekânlarıyla öğrenciler ve araştırmacılar için cazip bir bilim, fikir ve sanat atmosferi oluşturmak üzere tasarlanmış olup 2019-2020 akademik yılından itibaren hizmet sunabilecektir.

Yükseköğretim Kurulunun yayımladığı “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019” raporunda üniversitemizin ülkemizdeki bütün vakıf üniversiteleri arasında öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı en yüksek üniversite olduğu görülmektedir.

Akademik Gelişim ve  Destek Programları (AGEP)

İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri başta olmak üzere öğrencilerimizin ilgi duydukları alanlarda bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla okuma grupları, tematik seminerler ve atölyeler düzenlenmektedir. Ayrıca klasik İslam sanatlarına (hat, tezhip, ebru, dini musiki) yönelik düzenli kurslar verilmektedir.

Şehrin Merkezinde Yerleşke

Elmalıkent’te her türlü ihtiyaca cevap vermek üzere tasarlanan; neoklasik tarzda binalara, genişlik ve ferahlık hissini doyasıya verecek özgün peyzaj alanlarına ve dünya metropolü İstanbul’un her noktasına kolay ulaşım imkânı sunan lokasyona sahip, doğayla iç içe bir üniversite yerleşkesi yükseliyor.
Üniversitemiz 2018-2019 akademik yılından itibaren Ümraniye Elmalıkent Yerleşkesinde eğitim öğretim ve akademik faaliyetlerini sürdürmektedir.
Ümraniye yerleşkelerimiz, Ümraniye Alemdağ Caddesi’ne ve “Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy” metro hattına yürüme mesafesindedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Yayınlanma Tarihi: 11 Nisan 2016