İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Mohamad ALOMAR’ın kitap çalışması Vesm Yayınevi Tarafından Basıldı

İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mohamad ALOMAR’ın Taṣrîf-i Ma‘nevî: İbn Cinnî’de Anlamsal Saiklerle Kelime Yapısına Yönelik Değişiklikler (et-Taṣrîfü’l-ma‘nevî: et-tağyîr fî binyeti’l-kelime li ğaraḍin ma‘neviyy ‘inde İbn Cinnî) başlıklı kitap çalışması Vesm Yayınevi tarafından basıldı. Arap dili ve edebiyatı bilgini İbn Cinnî’nin (ö. 392/1002) el yazması ve matbu eserlerine dayanarak hazırlanan çalışma, genelde Arap dilinde kelimenin yapısı, özelde ise İbn Cinnî ve öncesindeki dil bilginleri üzerinden kelimenin yapısında anlama etki eden değişimleri inceliyor.

Görüntülenme: 1035 Yayınlanma Tarihi: 14 Ocak 2022