İslam ve Din Bilimleri Öğrencilerine İngilizce Öğrenimi İmkanı

Üniversitemiz İngilizce Hazırlık Birimi yöneticisi Mehtap Güven Çoban’ın yürüttüğü program dâhilinde Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi öğrencilerimize birinci sınıfın ikinci döneminden itibaren Arapça’dan sonra yoğun İngilizce dil eğitimi imkânı sunulmaktadır.

Programın amacı, başlangıç seviyesinden itibaren, dil öğreniminin dört ana becerisi olan okuma, yazma, konuşma ve dinleme çalışmalarına yoğunlaşarak öğrencilerimizin İngilizce'yi akademik olarak kullanabilmedeki yetkinliklerini en üst seviyeye çıkarmaktır.

Program dâhilinde metin okumaları, kendi alanlarına ait terimleri öğrenme, konuşma becerilerini geliştirme üzerine çalışmalar yapılmaktadır.

Programın sonunda öğrencilerimiz uluslararası geçerliliği olan bir dil sınavına hazır hale gelecek, lisansüstü öğrenim hayatlarına yabancı dil yeterliği açısından başarılı bir başlangıç yapabileceklerdir.